3. juni 2022

Foredraget: Ramt på livet

Hvordan får man mod på livet igen, når man har mistet et barn, oplevet livstruende sygdom, været ude for en ulykke, er ramt af stress eller måske selv har alvorlige ting på samvittigheden?

Synne Garff har igennem 10 år rejst på kanten af krig, mødt mennesker med livstruende sygdom og religiøs fanatisme. Hun har ført samtaler om tro, fortvivlelse og afmagt med flygtninge, fængslede, aids-syge, børnesoldater, religiøse ledere og traumeeksperter.

I forbindelse med sit arbejde er hun stødt på bibelsk sjælesorg, en metode, hun har uddannet sig i, og nu har stor praktisk erfaring med.

”Når et menneske får revet tæppet væk under sig, vil eksistentielle og religiøse spørgsmål ofte melde sig. Det står centralt i bibelsk sjælesorg, at troen kan være en afgørende ressource i disse situationer. I bibelsk sjælesorg inddrager vi poesi i verdensklasse, etablerer små skriveværksteder, reflekterer over vrede, tvivl, skyld, skam og tilgivelse samt giver indblik i sorgens psykologi,” forklarer Synne Garff, der har undervist globalt i metoden, været primus motor i at få bibelsk sjælesorg til Danmark og afholder workshops, sorg- og samtalegrupper.

Med udgangspunkt i sin seneste bog, Når Gud bøjer sig, fortæller Synne Garff om nogle af de skæbner, hun har mødt og om, hvad det er bibelsk sjælesorg kan.

En personlig beretning fra rejser på kanten af krig og nød og et vidnesbyrd om, hvordan metoden bibelsk sjælesorg kan give fornyet livsmod til traumatiserede. Også i Danmark.

Kristeligt Dagblad: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ til NÅR GUD BØJER SIG.